Gode råd til forældre

1. Hvornår skal man starte? Når navlen er helet

- Navlen heler efter ca. 3. uger. Vi mener at i kan starte til babysvømning 4-5 uger efter fødsel.

OBS. hvis barnet er tidl. født, så vent til den oprindelige fødselsdag og så 5 uger frem.

2. Øvelser i badekar → øv at få øre under vand, men der MÅ ikke dykkes i et badekar! Kig under svømning derhjemme

3. Hvis babyen er handicappet, kronisk syg eller tidl. født

- spørg lægen til råds

- husk at fortæl træneren hvis jeres barn er handicappet, kronisk syg eller tidl. født. Dette vil gøre at træneren er mere forstående og måske kan vejlede jer bedre i vandet.

4. Stille og roligt tempo i omklædningen

- Kom i god tid. Gerne have 15-20 min til at klæde om → stresset forældre = stresset børn = ked af det. Samtidig lad vær med at lave noget stressende for barnet inden svømning dvs. ingen Bilka ture el. lign. før svømning

5. Der skal bruges badeble og evt. en badedragt/ - buks udover

6. Første gang til svømmeundervisning

- Første gang holdet er til svømmeundervisning, vil der gives informationer på kanten de første 15 min. Dette er for at informere jer forældre om svømmehallens regler mm. men det er også for at undgå en dårlig oplevelse for barnet de første par gange. Første gang jeres barn er i svømmehallen er der rigtig mange nye sanseindtryk og jeres barn bliver derfor hurtigt træt.

Er i kommet til holdet i løbet af sæsonen, så start med at være i bassinet ca. 15 min., da det er bedre at stoppe før barnet bliver ked af det. Derefter øges det med 5 min. til vi kommer til 30 min. og barnet kan være med til en fuld træning. Det samme gælder for hele holdet de første par gange.

7. Husk at have et håndklæde klar til når jeres barn tages op bassin, for at skabe tryghed og varme.

8. Medbring evt. sut, - hvis jeres barn bliver ked af det. Lille fif, sutten kan gemmes i badedragten/ - buks.

9. Hvis jeres barn bliver ked af det → skab tryghed. Dette gøres ved at kramme og snakke med barnet, men det er vigtigt at kroppen stadig holdes under vand. Da barnet bliver kold og derved bliver mere ked af det, hvis kroppen er over vandet i for lang tid.